Missie

De wereld van whisky en whiskey (ja, er is een verschil!) is opwindend en boeiend, maar kan tegelijkertijd een intimiderende plaats zijn met al die moeilijke begrippen. Je voelt je al snel overtroefd door geoefende liefhebbers, waar door je liever niet deelneemt aan de discussie.

Je hoeft niet te verdwalen in de doolhof van de dram (slang of volkse uitdrukking voor een glas whisky). Daarvoor is er Whisky Voor Iedereen of kortweg Whivie! en de WhivieBlog!

Omdat we zelf whisk(e)y-liefhebbers zijn en de informatie enkel her en der beschikbaar vonden, leek het ons interessant om die informatie samen te brengen op één site en toegankelijk te maken voor alle whiskydrinkers of drammers, of ze nu beginners zijn, enthousiaste drinkers, professionals of echte ‘connoisseurs’.

De bedoeling van deze site is je kennis te laten maken met ’s werelds meest geliefde sterke drank, een overzicht te geven van de verschillende distilleerderijen en uiteraard tasting notes te publiceren - dat zijn recensies van de verschillende whisky’s die wij hebben geproefd. Ja, het wordt een interactieve bedoening.

 

Whivie! is de ideale startplaats voor de beginnende whiskyliefhebbers, maar ook een bron van informatie voor de meer doorgewinterde drammers. Veel plezier in je ontdekkingstocht en aarzel niet ons suggesties te doen om de site nog te verbeteren!

 

Slainte!

Mark, Ilse & Niek

 

  • Copyright (c) 2023 Whivie.be. All rights reserved.